Mēs izmantojam sīkdatnes, lai nodrošinātu, ka sniedzam vislabāko pieredzi mūsu tīmekļa vietnē. Turpinot lietot šo vietni, Jūs piekrītat, ka mēs uzkrāsim un izmantosim sīkdatnes Jūsu ierīcē. Savu piekrišanu Jūs jebkurā laikā varat atsaukt, nodzēšot saglabātās sīkdatnes. Lasīt vairāk

Daugavpilī veiksmīgi noslēdzies konkurss “Vesels es – vesela valsts”

25.novembrī 2021 Komitejas

9. novembrī tiešsaistē norisinājās tradicionālais konkurss – veselības maratons 8. klašu skolēniem “Veselība +”. Konkursa tēma šogad bija “Vesels es – vesela valsts”. Pasākums tika veltīts Pasaules Veselības dienai, Lāčplēša dienai un profesijas izvēlei.

Maratona mērķis bija veicināt pusaudžos izpratni par profesijas izvēles svarīgumu un tās saistību ar katra garīgo, fizisko un emocionālo veselību.

Pasākumu rīkoja biedrības “Latvijas Sarkanais Krusts” (LSK) Daugavpils pilsētas komiteja, piedaloties arī komitejas Jauniešu nodaļai. Organizēšanā piedalījās arī Daugavpils pilsētas Izglītības pārvaldes Bērnu un jauniešu centra „Jaunība” bērnu klubs „Fortūna” un Daugavpils Universitātes Veselības veicināšanas centrs. Veselīgo konkursu atbalstīja – Daugavpils pilsētas Izglītības pārvalde un Jaunsardzes 2. novada nodaļa. Ievērojot valstī noteiktos ierobežojumus, pasākums notika tiešsaistē, ZOOM platformā.

Konkursa tēma ir ārkārtīgi svarīga un aktuāla. Lektori runāja ar jauniešiem par profesijas izvēles svarīgumu un tās saistību ar mūsu fizisko un emocionālo veselību. Dalībniekiem bija iespēja klausīties lektoru stāstījumus un parādīt savu atjautību, darbojoties praktiski komandās.

Maratonā piedalījās 11 komandas: Daugavpils 10. vidusskola, J. Raiņa Daugavpils 6. pamatskola, Daugavpils 17. vidusskola, Daugavpils 9. vidusskola, Daugavpils 3. vidusskola (8a, b, 8c klase), Daugavpils Valsts ģimnāzija, Daugavpils Vienības pamatskola, Daugavpils 16. vidusskola, Daugavpils Tehnoloģiju vidusskola – licejs un Saskaņas pamatskola.

Konferenci pozitīvā un profesionālā atmosfērā vadīja Diāna Breidaka, kura profesionālā bakalaura studiju programmā studē Mākslas menedžmentu un vienlaikus ir LSKJ brīvprātīgā. Veselības maratonu atklāja karjeras konsultante Santa Čeirāne, atzīmējot tēmas svarīgumu un vēlot veiksmi konkursa dalībniekiem. Tikai rūpējoties par savu drošību un veselību, mēs spēsim aizsargāt arī savu valsti. Lāčplēša dienas noskaņās, pasākumu turpināja Jaunsardzes 2. novada nodaļas (Latgale) instruktore Inta Gaidele – Ivanova, stāstot jauniešiem par valsts aizsardzību un mūsu drošību.  

Runājot par mūsu personīgo, kā arī valsts un pasaules veselības veicināšanu, tika apskatīta arī ekoloģijas tēma, kas tiešā veidā ietekmē veselību dažādu līmeņu veselību. Par to ar jauniešiem runāja Jaunatnes organizācijas “Protests” ģenerālsekretārs un LSKJ brīvprātīgais Dainis Miglāns.

Veikt profesijas izvēli, palīdzēt valstij un pasaulei iespējams tikai tad, ja cilvēki pastāvīgi spēs palīdzēt un parūpēties par sevi un savu veselību. Viens no būtiskajiem faktoriem, kas labvēlīgi ietekmē mūsu veselību, ir fiziskās aktivitātes. To pasākuma laikā akcentēja arī biedrības “Daugavpils Universitātes Veselības veicināšanas centrs” vadītāja Irēna Kuņicka. Daugavpils Universitātes PBSP “Fizioterapija” studente Diāna Ameļko rādīja lielisku vingrinājumu kompleksu, un dalībnieki labprāt tos atkārtoja.

Tēmu par fiziskām aktivitātēm turpināja LSKJ Daugavpils nodaļas brīvprātīgā Laura Jonāne, piedāvājot komandām pareizā secībā sakārtot fizisko aktivitāšu piramīdu.

Uzmanība tika pievērsta arī vēl vienam būtiskam veselību ietekmējošam faktoram – emocijām, par kurām pastāstīja un praktisko nodarbību vadīja profesionālās maģistra studiju programmas “Psihologs” students, LSKJ Daugavpils nodaļas vadītājs Žanis Ovčinko.

Maratona noslēgumā Irēna Kuņicka veica pasākuma apkopojumu un novēlēja dalībniekiem būt veseliem un aktīviem. Valentīna Rudņeva pateicās visiem, kuri atbalstīja svarīgo pasākumu, bet lektoriem – par jaunām darba formām. Pateicības vārdi izskanēja arī no skolotājiem – Gaļinas Koreņevas, Žannetas Bogdanovičas, Natālijas Plotņikovas, Sergeja Zabarovska – un jauniešiem – Nikas Vavilovas no Daugavpils 3. vidusskolas un Artūra Bozoviča no Saskaņas pamatskolas. Vadītāja paziņoja cītīga punktu skaitīšanas darba rezultātu. Katra komanda lieliski tika galā ar uzdevumiem, bet

par pašām aktīvākajām tika atzītas Daugavpils 9. vidusskolas komanda (bioloģijas skolotāja Žanneta Bogdanoviča, klases audzinātāja Jekaterina Skogoreva) un Daugavpils Tehnologiju vidusskolas – liceja komanda (skolotāja Eleonora Nedvede). Apsveicam!

Vēlamies izteikt sirsnīgu pateicību lektoriem par ieguldījumu pasākuma rīkošanā, pateicamies skolotājiem par atbalstu un dalībniekiem par izturību un aktīvu līdzdalību! Ceram, ka šī stunda katram bija vērtīga! Saudzējiet sevi – rūpējoties par savu veselību, varēsiet veikt nākotnes profesijas izvēli, palīdzēt savai pilsētai, valstij, pasaulei!

Visi konkursa dalībnieki saņēma pateicības no BJC “Jaunība” un nelielas balviņas no LSK Daugavpils pilsētas komitejas.

Konkurss – karjeras un veselības  maratons “Vesels es – vesela valsts” notika ar Daugavpils pilsētas domes atbalstu. 2016. gada janvāris Nr. I “Sabiedrisko organizāciju atbalsta fonda noteikumi”.

 

 

Tev varētu arī interēsēt:

Piedāvā bezmaksas šūšanas nodarbības Jūrmalas iedzīvotājiem

25.aprīlī 2024 Komitejas
Jūrmalnieki var pieteikties bezmaksas šūšanas nodarbībām. Tās paredzētas iedzīvotājiem pirmspensijas un pensijas vecumā, ilgstošiem bezdarbniekiem, iedzīvotājiem ar invaliditāti un visiem, kam ir nepieciešams īpašs atbalsts. Nodarbības ir bez maksas, tās tiek apmaksātas no Jūrmalas valstspilsētas pašvaldības budžeta, aktivitātes “Šūšanas darbnīcas sociālās atstumtības riskam pakļautām iedzīvotāju grupām” ietvaros. Nodarbības notiks grupās atbilstoši dalībnieku prasmju līmenim – gan …

Vienotā ceļā uz kopīgiem mērķiem: LSK Komiteju un programmu līderi tiekas ikgadējā seminārā

22.aprīlī 2024 Komitejas
18. aprīlī Rīgā notika LSK reģionālo Komiteju izpilddirektoru, struktūrvienību un programmu vadītāju sanāksme, vērtējot 2023. gada veikumu un izvirzot uzdevumus turpmākajam. Tika runāts arī par nākotnes vīzijām un realizācijas iespējām ekonomiskās izaugsmes, ārkārtas situāciju pārvaldīšanas, LSK biedru un brīvprātīgo statusa nostiprināšanā un Komiteju aktīvu iesaistīšanos projektu īstenošanā. Ar iedvesmojošu uzrunu pasākuma dalībniekus sveica LSK Prezidente …

Izdots LSK 2023. gada pārskats

04.aprīlī 2024 Pirmā palīdzība
LSK izdevis pārskatu par 2023. gadu. Aicinām iepazīties ar iepriekšējā gada nozīmīgākajām aktivitātēm un sasniegtajiem rezultātiem LSK programmās, reģionālajās Komitejās, struktūrvienībās un projektos.  2023. gada pārskats Sadaļā “Gada pārskati” pieejami pārskati par citiem gadiem. 

Aicinām pieteikties apmācībām “Pirmā psiholoģiskā palīdzība bērniem” 8 stundu apjomā

03.aprīlī 2024 Projekti
LSK aicina pieteikties apmācībām “Pirmā psiholoģiskā palīdzība bērniem” (PPP bērniem)  8 stundu apjomā. Tās notiks 11. aprīlī, Rīgā, Šarlotes ielā 1B. Apmācības ir izstrādātas darbiniekiem un brīvprātīgajiem, kuri sniedz psihosociālo atbalstu bērniem, un tiem, kuri sniedz tiešu aprūpi un atbalstu bērniem un viņu aprūpētājiem, kuri nonākuši nelaimē, piemēram, medmāsām, sociālajiem darbiniekiem, brīvprātīgajiem veselības aprūpes jomā …

Запрошуємо на 8-годинний тренінг з ПЕРШОЇ ПСИХОЛОГІЧНОЇ ДОПОМОГИ: VALMIERA

03.aprīlī 2024 Projekti
Цей тренінг дасть вам можливість навчитися важливим навичкам та знанням, які можна використовувати для допомоги людям, що перебувають у стані стресу внаслідок кризових подій. Перша психологічна допомога не вимагає від вас психологічної освіти. Це простий, але ефективний спосіб навчитися допомагати та надавати емоційну підтримку тим, хто цього потребує. На тренінгу багато практичної частини, що дозволить …

Запрошуємо на 8-годинний тренінг з ПЕРШОЇ ПСИХОЛОГІЧНОЇ ДОПОМОГИ у Єлгаві

02.aprīlī 2024 Projekti
Цей тренінг дасть вам можливість навчитися важливим навичкам та знанням, які можна використовувати для допомоги людям, що перебувають у стані стресу внаслідок кризових подій. Перша психологічна допомога не вимагає від вас психологічної освіти. Це простий, але ефективний спосіб навчитися допомагати та надавати емоційну підтримку тим, хто цього потребує. ☝️На тренінгу багато практичної частини, що дозволить …