1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31   
VĀRDA DIENAS
Modrīte, Mudrīte, Renāte
VALODU IZVĒLE    
Parakstīšanās uz jaunumiem
 
Silta zupa vēsa laikā Rēzeknē

28.septembrī, Rīgā, LSK Rēzeknes komiteja parakstīja sadarbības līgumu ar fondu Ziedot par finansējuma piešķiršanu Ls1590,00 apjomā zupas virtuves darbībai. Finansējumu ziedoja Borisa un Ināras Teterevu fonds.

Latvijas Sarkanā Krusta Rēzeknes komiteja projekta „Kopgalds” ietvaros darbojas kopš 2010.gada februāra. Uzzinot par iespēju, atbalstīt savas pilsētas grūtībās nonākušos iedzīvotājus ar siltu ēdienu, Rēzeknes komiteja meklēja sadarbības partneri, tā kā savas zupas virtuves komitejai nav. Atbalstu saņēmām no pilsētas pašvaldības. Pilsētas pansionāta virtuvē tika gatavota silta maltīte, Rēzeknes komitejas uzdevums bija iegādāties un piegādāt produktus, brīvprātīgiem izdalīt ēdienu. Kopā ar sociālās pārvaldes atbalsta daļas darbiniecēm nolēmām, ka ēdienu izsniegsim tām ģimenēm ar bērniem, kuras uz doto brīdi ir smagā ekonomiska situācijā. Prioritāte – ģimenes ar bērniem. No akcijas sākuma līdz  šim rudenim  ir izsniegtas 5461 porcijas. Tiek gatavotas otrā ēdiena porcijas – silti kartupeļi, makaroni, rīsi, cīsiņi, sardeles, vistas spārniņi, svaigi salāti, augļi bērniem.

 

Katru nedēļu ģimeņu situāciju izvērtē, un, ja situācija uzlabojas, tad palīdzību saņem citas ģimenes.

Pateicoties Teterevu fonda ziedojumam, turpmāk Rēzeknes komiteja varēs palīdzēt pilsētniekiem, paplašinot palīdzības saņēmēju loku. Vienojoties ar sociālās pārvaldes vadību, no novembra līdz aprīlim tiks gatavota silta zupa. Tāpēc klientu loks būs lielāks – katru darba dienu palīdzību saņems 40 cilvēki, mēnesī tie būs 880, bet pusgada laikā 5280. Zupu varēs saņemt ikviens, kam nepieciešams silts dzīvības ēdiens.

 

Gunta Krukovska

Rēzeknes komitejas izpilddirektore

 

07.10.2011

 
« Atpakaļ
Latvijas Sarkanais Krusts, Šarlotes iela 1d, Rīga, LV-1001, tālr.: 67336651, fax: 67336652, secretariat@redcross.lv Copyright 2006, Latvijas Sarkanais Krusts,